Maistas furšetams / Pobūviams

Furšeto pobūdžio vaišės naudingos dėl įvairių priežasčių: kai kyla vietos trūkumo, susodinimo klausimai, kompaktiško svečių pasiskirstymo, mažesnių stalų, indų, kėdžių, dekoracijų sąnaudų klausimai.

Žodis „furšetas“, kilęs iš prancūzų kalbos (pranc. Fourchette), reiškiantis „šakutė“. Taip vaišės vadinamos dėl to, jog svečiai valgo naudojant tik šakutę, apsitarnauja patys ir maistą valgo atsistoję prie stalo.

Jūsų furšeto valgiaraščiui galime pasiūlyti įvairių karštų ir šaltų užkandžių, grumaniškų patiekalų, krepšelių, sumuštinių, vėrinukų, vieno kąsnio sumuštinių, saldžių patiekalų, pyragaičių, gėrimų ir t.t.

Furšetas 12

Šaltieji patiekalai

Daržovių asorti

Graikiškos salotos

Krepšelis su pikantiškomis salotomis

Krepšelis su lašišos kremu

Tortilijos suktinukai su vištiena

Vištienos filė ritinėliai su džiovintais vaisiais

Vištienos iešmeliai su paprika

Naminių vyniotinių asorti

Keptos vištienos blauzdelės

 

Karštieji patiekalai

Vištienos kepsnys, pagardintas pikantišku padažu

Žuvies kepsnys, pagardintas citrininiu padažu

 

Karštieji/gaivieji gėrimai

Kava/arbata

Citrininis vanduo

Furšetas 15 €

Šaltieji patiekalai

Natūralių daržovių asorti

Salotų tortas

Krepšeliai su vištienos salotomis

Ciabatos, braziliško sūrio ir pesto užkandis

Duoniukai su sūrio kremu ir saulėje džiovintais pomidorais

Traški žuvytė, pagardinta ananasų, sojų ir medaus padažu

Kepta vištienos filė, marinuota garstyčiomis ir medumi

Naminių vyniotinių asorti

Tortilijų suktinukai su kepta vištiena

 

Karštieji patiekalai

Vištienos kepsnys, pagardintas spanguolių padažu

Žuvies kepsnys, pagardintas kaparėlių padažu

 

Karštieji/gaivieji gėrimai

Kava/arbata

Citrininis vanduo

Furšetai yra pastaruoju metu itin mėgiami, nes tai suteikia visišką laisvę pačiam žmogui pasirinkti tą maistą, kuris jį sudomino, įsidėti tiek, kiek tuo metu norisi, valgyti tuomet, kai yra galimybė (t.y. kai nekalbama ir yra galimybė kultūringai sukramtyti maistą). Furšetų meniu yra nepaprastai dėkingas įvairiems skoniams: užkandžių gausybėje savąjį atras net didžiausias gurmanas. Jei furšetas rengiamas po darbo dienos, konferencijos ar kitokios darbinės veiklos, norisi kuo mažiau sėdėti prie stalo, kad ir kaip bebūtų žmogus praalkęs. Taigi vaikštant, šnekučiuojantis, bendraujant ne darbinėje aplinkoje (ypač furšetai tinka gamtos apsuptyje) atsiskleidžia visai kitoks aplinkos vaizdas: iki tol nemielu atrodęs bendradarbis, pasirodo, yra išsilavinęs pašnekovas, o įmonės vadovas – ne užkietėjęs paniurėlis, o linksmų istorijų pasakotojas. Maistas tokioje aplinkoje, rodos, tampa visai pašaliniu, tačiau ne bereikalingu reikalu – kai skrandis yra pasotintas, tada galima ir daugiau laiko skirti maloniems pokalbiams, o juk bendravimas tarp žmonių yra svarbiausia vertybė.